Pregunteu al mar quin és el secret de la felicitat 
Us respondrà, capritxós, el mestral.



L’arròs té un component festiu i litúrgic. Té el misteri de cocció i l’espera, la forma solar i radiant i l’efecte transportador d’una digestió reparadora. Venerat sense excepció per rics i pobres els arrossos configuren un dels eixos centrals de la cuina catalana. Unes carxofes, una sípia, dues cebes i un grapat d’arròs resulten en un plat que a ulls forans gaudeix de sincera admiració. Arròs a la cassola, arrossejat, arròs a banda, arròs caldós, arròs i més arròs, tenim una riquesa de plats impressionant, tot i això, que difícil és trobar un lloc on facin un bon arròs.

Tarragona és vila marinera i el barri pescador del Serrallo n’és el seu baluard més destacat. Encara que avui el port va més ple de petroliers i mercaderies que de barques de pescadors hi ha coses que no han canviat, com ara el peix blau de Tarragona que és boníssim. La ciutat, que mira al mar des de l’antiguitat, s’enfila cap amunt vers la Part Alta, allà a la imponent plaça del Rei trobem El Llagut una petita taverna marinera amb el cor d’un gran restaurant.

Regentat per Ramon Martí i Astrid Schoen, el Llagut és un restaurant que practiquen amb religiositat la filosofia de Km-0 i Slow Food. La seva especialitat és de sobres coneguda: els arrossos mariners de barca. Plats de tota la vida que han passat de la coberta de les barques a les taules dels grans gurmets. Porten la verdura de Riudoms, del Maset, un projecte de pagesia ecològica de mercat i arrels profundes. Producte fresc, local, de temporada i de qualitat. La carn no té lloc a la seva carta. L’arròs del Delta i el peix del mediterrani més proper de les llotges de Tarragona, l’Ametlla i la Ràpita.

Ells són especialistes a recuperar receptes del Serrallo com la Masqueta, arròs amb safrà de Giloca, oli d’oliva verge, espàrrecs verds o carabassó i cloïsses; ben sal pebrat. Els honora el seu sentit de la responsabilitat i respecte per la mar, vetllen perquè el peix sigui capturat amb arts menors i de manera sostenible amb l’entorn marí. Que l’equilibri faci estimar el pas dels dies. Al Llagut tenen els peus a terra i el cor a la mar. A l’estiu és època de peix blau i al setembre és la temporada del bonítol, avui en dia la tonyina està en perill d’extinció, encara que els pescadors del port diuen que ja se’n veu molta, en Ramon explica que per això empra el bonítol, el cuina amb samfaina. Un plat potent que acompanyat d’un bon vi de la Terra Alta fa dir sí senyor.

By | 2015-09-25T14:50:00+02:00 Setembre 17th, 2015|Bloc|0 Comments

Leave A Comment

%d bloggers like this:

Fem servir cookies per oferir un servei millor. Si continua navegant, considerem que n'accepta l'ús més informació

Una cookie és un petit fitxer de text que s’emmagatzema al vostre navegador quan visiteu gairebé qualsevol pàgina web. La seva utilitat és que la web sigui capaç de recordar la vostra visita quan torneu a navegar per aquesta pàgina. Les cookies solen emmagatzemar informació de caràcter tècnic, preferències personals, personalització de continguts, estadístiques d’ús, enllaços a xarxes socials, accés a comptes d’usuari, etc. L’objectiu de la cookie és adaptar el contingut de la web al vostre perfil i necessitats, sense cookies els serveis oferts per qualsevol pàgina es veurien minvats notablement.

Cookies utilitzades en aquest lloc web:
Seguint les directrius de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades procedim a detallar l’ús de cookies que fa aquesta web amb la finalitat d’informar-vos-en amb la màxima exactitud possible.

Aquest lloc web utilitza les següents cookies pròpies:
Cookies de sessió, per garantir que els usuaris que escriguin comentaris al blog siguin humans i no aplicacions automatitzades. D’aquesta manera es combat el spam.

Aquest lloc web utilitza les següents cookies de tercers:
Google Analytics: Emmagatzema cookies per poder elaborar estadístiques sobre el trànsit i volum de visites d’aquesta web. En utilitzar aquest lloc web esteu consentint que Google en tracti la informació. Per tant, l’exercici de qualsevol dret en aquest sentit l’haureu de fer comunicant-vos directament amb Google.
Xarxes socials: Cada xarxa social utilitza les seves pròpies cookies perquè vostè pugui clicar en botons del tipus M’agrada o Compartir.

Desactivació o eliminació de cookies
En qualsevol moment podreu exercir el dret de desactivació o eliminació de cookies d’aquest lloc web. Aquestes accions es realitzen de forma diferent en funció del navegador que estigui usant.

Notes addicionals
Ni aquesta web ni els seus representants legals es fan responsables ni del contingut ni de la veracitat de les polítiques de privadesa que puguin tenir els tercers esmentats en aquesta política de cookies.
Els navegadors web són les eines encarregades d’emmagatzemar les cookies i des d’aquest lloc n’ha d’efectuar el dret d’eliminació o desactivació. Ni aquesta web ni els seus representants legals poden garantir la correcta o incorrecta manipulació de les cookies per part dels esmentats navegadors.
En alguns casos és necessari instal·lar cookies perquè el navegador no oblidi la seva decisió de no acceptar-les.
En el cas de les cookies de Google Analytics, aquesta empresa emmagatzema les cookies en servidors situats als Estats Units i es compromet a no compartir-la amb tercers, excepte en els casos en els quals sigui necessari per al funcionament del sistema o quan la llei obligui a aquest efecte. Segons Google, no es guarda la vostra adreça IP. Google Inc. és una companyia adherida a l’Acord de Port Segur que garanteix que totes les dades transferides seran tractats amb un nivell de protecció segons la normativa europea. Pot consultar informació detallada referent a això en aquest enllaç. Si desitja informació sobre l’ús que Google dóna a les cookies li adjuntem aquest altre enllaç.
Per a qualsevol dubte o consulta sobre aquesta política de cookies no dubti a comunicar-se amb nosaltres a través de la secció de contacte.

tancar