Loading...
PREMSA 2018-06-14T13:52:55+02:00

Juny 2016

Abril 2016

Setembre 2015

Pregunteu al mar quin és el secret de la felicitat 
Us respondrà, capritxós, el mestral.



L'arròs té un component festiu i litúrgic. Té el misteri de cocció i l'espera, la forma solar i radiant i l'efecte transportador d'una digestió reparadora. Venerat sense excepció per rics i pobres els arrossos configuren un dels eixos centrals de la cuina catalana. Unes carxofes, una sípia, dues cebes i un grapat d'arròs resulten en un plat que a ulls forans gaudeix de sincera admiració. Arròs a la cassola, arrossejat, arròs a banda, arròs caldós, arròs i més arròs, tenim una riquesa de plats impressionant, tot i això, que difícil és trobar un lloc on facin un bon arròs.

De vins i divins

Si li demanen definir els seus vins ho fa, naturalment, amb poques paraules. Són l’expressió d’un cicle vital pur. “Poca intervenció i molta vibració” és l’eslògan del Celler Escoda Sanahuja sota el qual s’aixopluga la viticultura d’en Joan Ramon. Amb seu a Prenafeta i projecció internacional, al celler de la DO Conca de Barberà s’hi elabora vi natural – sense sulfits– provinent de l’agricultura biodinàmica. Els vins demostren “la força vital” que comporta el treball amb llevats autòctons per fer fermentar el raïm i l’absència de filtratges, clarificacions i estabilitzacions. L’elaboració és “un irrenunciable compromís de respectar al màxim la fruita”.

“Enkidu, menja’t el pa, el símbol de la vida; beu la cervesa, el destí del país” Poema de Gilgamesh

A Montferri (Alt Camp) i Menàrguens (La Noguera) neixen dues maneres de concebre l’elaboració de la cervesa artesana estretament vinculades als recursos naturals i els fruits més immediats territori; ambdues propostes seran a Santa Teca Tarragona. Les Clandestines de Montferri són resultat de “la cura, la dedicació i la constància aplicades durant tot el procés d’elaboració de la cervesa” explica el Miquel Àngel, l’impulsor. El projecte comença el seu camí l’any 2007 posant l’accent en la qualitat de les matèries primeres i el fort vincle amb el territori. Ho demostra 1) l’ús de l’aigua del pou del poble abastit per un aqüífer proper al riu Gaià amb roca calcària a la vora que dóna mineralitat a les cerveses 2) la farigola que “Herbes de la Conca” cull el Divendres Sant com mana la tradició i arriba fresca i natural a Montferri 3) la mel de producció pròpia “Entre Flors” que és molt aromàtica i amb accent mediterrani – cal dir que el treball de les abelles és essencial per conservar l’equilibri a l’entorn natural – i 4) el llúpol que creix a la vora del riu i que Les Clandestines cultiva per collir-ne les flors de les més de 200 plantes de varietats diverses, i que s’empren per elaborar la cervesa.

Juliol 2015

Load More Posts
%d bloggers like this: